Εκδηλώσεις

Λοιπές εκδηλώσεις

Άγρια Μοναξιά από τους Perros Group

Το δυνατό χειροκρότημα του κοινού απέσπασε στην πρεμιέρα το έργο « Άγρια Μοναξιά» του Μάρτιν Μακ Ντόνα από την καλλιτεχνική ομάδα Perros, σε σκηνοθεσία του Σπύρου Αθηναίου, που παρουσιάζεται στο Θέατρο Όρα (Αντωνίου Καμάρα 3 και Τσιμισκή, έναντι Χ.Α.Ν.Θ.).
Η ομάδα Perros υπό τη σκηνοθεσία του Σπύρου Αθηναίου κατάφερε να μεταφέρει με μεγάλη επιτυχία την ατμόσφαιρα του βρετανικού θεάτρου στην πόλη μας μέσα από ένα εξ ορισμού συναισθηματικό έργο. Έργο σκληρό, με πολλές κωμικές και τραγικές στιγμές προσφέρει στους θεατές μια διέξοδο, έστω και σύντομη, από τα προβλήματα της καθημερινότητας του.
Ο σκηνοθέτης Σπύρος Αθηναίου χωρίς παρεμβάσεις στο κείμενο, αλλά με μία ενδιαφέρουσα διασκευή, επιδίωξε μαζί με τους τέσσερις ηθοποιούς , Γρηγόρη Παπαδόπουλο, Σταύρο Ευκολίδη, Κίμωνα Κουρή και Βασιλική Τζάμου, να αναδείξουν τις κρυφές πτυχές των χαρακτήρων του έργου.
Με λίγα λόγια η ομάδα Perros παρουσιάζει τη δική της εκδοχή του θεατρικού έργου οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο το κοινό στη κάθαρση και τη θετική προσέγγιση της ζωής. Τελικά, ένα έργο ειλικρινές που κατάφερε να αγγίξει τους θεατές αποδεικνύοντας έτσι πως το θέατρο συνεχίζει να είναι διαφυγή από τα προβλήματα και καταληκτικά λύτρωση για το κοινό.
Μετά την επιτυχή πρεμιέρα οι παραστάσεις θα συνεχιστούν καθιερώνοντας έτσι ένα διαφορετικό ραντεβού με τους θεατρόφιλους της Θεσσαλονίκης.