Εκδηλώσεις

Εγκαίνια Καταστημάτων

Εγκαίνια Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας “Ophthalmica”

H δημιουργία ενός πολυδύναμου κλινικού, διαγνωστικού και χειρουργικού χώρου όπου κάθε οφθαλμολογικός ασθενής, ανεξαρτήτως ηλικίας, θα βρίσκει άμεση λύση στο πρόβλημά του αποτέλεσε το στόχο μιας ομάδας διακεκριμένων οφθαλμιάτρων της Θεσσαλονίκης, που ίδρυσαν το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας και Μικροχειρουργικής “Ophthalmica”. Πρόκειται για ένα καινοτόμο Κέντρο στο οποίο πραγματοποιούνται κλινικές και διαγνωστικές εξετάσεις υψηλών τεχνολογικών απαιτήσεων και επί πλέον, όλες οι μικροχειρουργικές οφθαλμολογικές επεμβάσεις, από τις πιο συνήθεις έως και τις πλέον απαιτητικές, σε επίπεδο ημερησίας νοσηλείας.

Το Κέντρο  στεγάζεται στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, στη διασταύρωση των οδών Πλούτωνος  και Βασ. Όλγας 196  (δίπλα στην πρώην Νομαρχία) και αναπτύσσεται σε δυο επίπεδα  συνολικού εμβαδού 1500 τ.μ. Δημιουργήθηκε με βάση τις πλέον απαιτητικές  κατασκευαστικές προδιαγραφές, την αρτιότητα του τεχνολογικού ιατρικού εξοπλισμού, τη λειτουργικότητα και την υψηλή αισθητική του χώρου. Πρόκειται για μια συνολική  επένδυση της τάξεως των 3,5 εκατ. Ευρώ, που ολοκληρώθηκε  σε χρονικό διάστημα  10 μηνών, εκ των οποίων το ογδόντα τοις εκατό (80%) αφορά εξοπλισμό και τεχνολογία. Απασχολεί  40 εργαζόμενους και εξυπηρετεί ένα σημαντικό αριθμό εξωτερικών συνεργατών.

Το “Ophthalmica” διαθέτει δέκα πλήρη και απολύτως εξειδικευμένα Οφθαλμολογικά Ιατρεία, εργαστηριακούς χώρους υψηλής τεχνολογίας και πέντε υπερσύγχρονες Χειρουργικές Αίθουσες για τη διενέργεια πάσης φύσεως οφθαλμολογικών επεμβάσεων (Ενδοϋαλοειδικών Ενέσεων, Διαθλαστικών Επεμβάσεων, Εγχειρήσεων Καταρράκτη, Γλαυκώματος, Αποκολλήσεων Αμφιβληστροειδή, Πλαστικών Επεμβάσεων) οι οποίες δεν απαιτούν γενική αναισθησία και πραγματοποιούνται με τις πλέον αυστηρές συνθήκες ασηψίας (Απόλυτα Φίλτρα, Νηματική Ροή). Το Κέντρο λειτουργεί κάτω από πρωτόκολλο ποιότητος ISO 9001.

Στο “Ophthalmica” λειτουργούν εξειδικευμένα τμήματα Διαθλαστικής χειρουργικής, Προσθίων Μορίων, Κερατοειδή, Καταρράκτη, Γλαυκώματος, Οφθαλμοπλαστικής, Παθήσεων οφθαλμικής επιφάνειας και Δακρυϊκής συσκευής, Ενδοφθάλμιων φλεγμονών, Παιδοφθαλμολογίας, Στραβισμού, Ορθοπτικής, Νευροφθαλμολογίας, Ηλεκτροφυσιολογίας, Οφθαλμικής γενετικής, Οπτομετρίας, Βοηθημάτων χαμηλής όρασης, Τραυματολογίας και Επειγόντων όπως επίσης και Προληπτικής Οφθαλμολογίας.

Το  Κέντρο απευθύνεται σε ασθενείς από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό (Βαλκάνια, Ανατολική Μεσόγειο, Παρευξείνιες χώρες και χώρες της πρώην ΕΣΣΔ).

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών του το “Ophthalmica” διατηρεί και έναν δεύτερο χώρο επί της οδού Αγ. Σοφίας 40, στο κέντρο της πόλης, ο οποίος διαθέτει πλήρη τεχνολογικό εξοπλισμό για διαγνωστικές και θεραπευτικές πράξεις και ειδικό χώρο για τη διενέργεια Ενδοϋαλοειδικών Εγχύσεων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί  ότι το “Ophthalmica” και οι γιατροί του λειτουργούν ως ένας σύγχρονος οφθαλμολογικός χώρος, ανοιχτός προς κάθε οφθαλμίατρο που θα επιθυμούσε να χρησιμοποιήσει τις υποδομές του. Το Κέντρο επενδύει στην διαρκή επιμόρφωση με τη διοργάνωση επιστημονικών συνεδρίων, ομιλιών και ημερίδων αλλά και στην έρευνα με συμμετοχή σε Διεθνή ερευνητικά προγράμματα.