Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις

Ζωή Χωρίς Κάπνισμα – Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησε το κοινό της Θεσσαλονίκης την εκδήλωση που διοργάνωσε η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής, με θέμα «Ζωή Χωρίς Κάπνισμα» που είχε στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος που είναι η 31η Μαΐου.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτέλεσε μέρος της διήμερης καμπάνιας που οργανώθηκε στην πόλη με διανομή εντύπων από εθελοντές, με τη συμμετοχή της Κοινωνικής Οργάνωσης «Αγάπη».
Οι προσκεκλημένοι ενημερώθηκαν από ομάδα επιφανών επιστημόνων, καρδιολόγων, ψυχολόγων, για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος αλλά και άκουσαν συμβουλές για τους τρόπους αντιμετώπισης και διακοπής του από επαγγελματίες του είδους. Όλοι συμφώνησαν πως τελικά η ζωή μπορεί να είναι όμορφη και χωρίς το τσιγάρο!
Ακόμα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε βίντεο με προσωπικές μαρτυρίες γνωστών καλλιτεχνών με τίτλο «Πώς να κόψεις το κάπνισμα»,στο οποίο συμμετείχαν οι: Κάτια Γέρου, Κώστας Κρομμύδας, Αφροδίτη Λασκούδη, Σάκης Μπουλάς, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Γιώργος Παπαγεωργίου, Άκης Σακελλαρίου, Χριστόδουλος Στυλιανού και Δήμητρα Χατούπη.
Εντυπωσιακή ήταν η επίδειξη της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων που παρουσίασε στο κοινό προσομοίωση αντιμετώπισης έκτακτου περιστατικού και παροχής πρώτων βοηθειών.
Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την παρουσία της Χορωδίας «Έκφραση».
Την εκδήλωση κάλυψε ζωντανά το Livemedia.gr