Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις

ΙΚΕΑ – «Γεύσεις του τόπου μας», με το Δημήτρη Σκαρμούτσο

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση «Γεύσεις του τόπου μας» στη Θεσσαλονίκη, με χορηγό την ΙΚΕΑ, εταιρεία του Ομίλου FOURLIS.

Με την υποστήριξη της ΙΚΕΑ, εταιρείας του Ομίλου FOURLIS, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο, 4 Οκτωβρίου, μία ολοήμερη εκδήλωση, που έδωσε ‘βήμα’ σε τοπικούς παραγωγούς, με στόχο να αναδειχθούν οι γεύσεις του τόπου μας. Στο πλαίσιο της χορηγίας, το πάρκινγκ του καταστήματος ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκη φιλοξένησε μια μοναδική εκδήλωση με οικοδεσπότη τον Δημήτρη Σκαρμούτσο, και στην οποία, πάνω από 4.500 επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν προϊόντα τοπικής παραγωγής και να δοκιμάσουν παραδοσιακά εδέσματα από τα χέρια του διάσημου σεφ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τις 11.00 έως τις 18.00 και, σε αυτό το διάστημα, οι τοπικοί παραγωγοί παρουσίασαν τα προϊόντα τους, όπως προϊόντα ζύμης, είδη φούρνου, μπάρες δημητριακών, αλίπαστα, πιπεριές, μανιτάρια, κρασί και γλυκά.

Συγκεκριμένα, οι παραγωγοί που συμμετείχαν ήταν:

ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΕΡΓΟΝ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

HOOPS3, ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ

ΜΩΛΟΣ, ΑΛΙΠΑΣΤΑ

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΟΡΕΛΑ, ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ/ΠΙΤΕΣ

ΕΛΙΝΟΣ, ΚΡΑΣΙΑ ΒΕΡΟΙΑ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΣ ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΠΙΤΕΣ/ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

DONNA ANASTASIA, ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ/ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

ΚΤΗΜΑ ΠΕΡΕΚ, ΑΡΤΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΒΟΪΟΥ/ ROSES, ΓΛΥΚΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

ΝΑΟΥΜΙΔΗΣ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

Ο ΓΛΥΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΧΑΛΒΑΣ/ ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ, ΦΟΥΡΝΙΣΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, επίσης, εκπρόσωποι του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως με την πώληση παραδοσιακών προϊόντων, τα έσοδα των οποίων διατίθενται για  το Συσσίτιο της Ενορίας.

Επιπλέον και με αφορμή τη συγκεκριμένη εκδήλωση, η ΙΚΕΑ πραγματοποίησε παράλληλη δράση και θα διαθέσει το ισόποσο του 5% των εσόδων του καταστήματος ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκη, της ημέρας αυτής, για την υποστήριξη δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών της ευρύτερης περιοχής με τη μορφή επίπλων και απαραίτητων ειδών.

Η Θεσσαλονίκη ήταν ο τελευταίος σταθμός για τις «Γεύσεις του Τόπου μας», μετά και από τις επιτυχημένες εκδηλώσεις των Ιωαννίνων και της Λάρισας, που πραγματοποιήθηκαν στις 20 και 27/9 αντίστοιχα.

Η ΙΚΕΑ, εταιρεία του Ομίλου FOURLIS, αναγνωρίζει την αξία της τοπικής παραγωγής και συμβάλλει στην ανάδειξη τοπικών προϊόντων. Στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας, η εταιρεία υποστήριξε τη συγκεκριμένη δράση και προσκάλεσε τον κόσμο να γνωρίσει τις «Γεύσεις του τόπου μας».