Εκδηλώσεις

Λοιπές εκδηλώσεις

Μύες Εν Δράσει!!!!

Με απόλυτη επιτυχία και με την ενθουσιώδη συμμετοχή των παιδιών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012, στο ΝΟΗΣΙΣ το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μύες Εν Δράσει».
Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε το 2005 από τον Βαγγέλη Κονταξάκη, Ph.D. ειδικό επιστήμονα προσαρμοσμένης φυσικής αγωγής με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών ηλικίας 8-16 ετών σε θέματα αναπηρίας, προσβασιμότητας, προσαρμοσμένων αθλητικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων.
Το «Μύες εν Δράσει» έχοντας πραγματοποιήσει συνεργασίες με σχολεία, κατασκηνώσεις, δήμους, μη κερδοσκοπικούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και την Αμερική, παρουσιάστηκε στο ΝΟΗΣΙΣ και κέντρισε το ενδιαφέρον των μικρών παιδιών αλλά και των συνοδών τους.
Με τρόπο κατανοητό ο κύριο Κονταξάκης πληροφόρησε το κοινό για θέματα προσβασιμότητας και προσαρμοσμένου αθλητισμού και στη συνέχεια όλα τα παιδιά διασκέδασαν παίζοντας δημιουργικά και επιμορφωτικά παιχνίδια που τα έφεραν πιο κοντά στο να κατανοήσουν τους ανθρώπους με αναπηρία.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι παρολυμπιονίκες Ηλίας Ναλμπάντης και Ανδρέας Κατσαρός δίνοντας σε όλους ένα μάθημα ζωής. Επιπλέον συμμετείχε ο Κώστας Αναγνωστάκης, πρωταθλητής Β.Ελλάδος ράλι Θερμαϊκού, ο οποίος μίλησε για την ασφαλή οδήγηση και η κοινωνική ομάδα Αγάπη η οποία ενημέρωσε το κοινό για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.
Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η Allianz, η Μεβγάλ, η 3Ε και η Paxos τσάντες της οποίας κέρδισαν μετά από κλήρωση 30 τυχεροί.
Φωτογραφίες και βίντεο της εκδήλωσης μπορείτε να παρακολουθήσετε στο
www.livemedia.gr

 

Δείτε το βιντεο!