Εκδηλώσεις

Παρουσίαση νέων προϊόντων

Παρουσίαση ανέκδοτων επιστολών του Ιωάννη Καποδίστρια από τον Ιωάννη Κορνιλάκη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Μαΐου στο Makedonia Palace η παρουσίαση, για πρώτη φορά, της συλλεκτικής έκδοσης επιστολών του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια από τον συγγραφέα Ιωάννη Κορνιλάκη.

Η πρόσκληση πραγματοποιήθηκε από την Γυναικεία Οργάνωση «ΘΕΡΜΑΪΔΕΣ», στο πλαίσιο της επετείου των 560 χρόνων (1453-2013) από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Η ανταπόκριση του κοινού στο κάλεσμα ήταν ενθουσιώδης, με παρουσία και των θεσμικών φορέων της πόλης.

Η πρόεδρος της Γυναικείας Οργάνωσης «ΘΕΡΜΑΪΔΕΣ» κυρία Όλγα Τσιμισκή-Ηρακλείδη, καλωσόρισε και προλόγισε τον συγγραφέα αναφερόμενη στο έργο του. Χαιρετισμό απηύθυνε και η κυρία Μαρία Γιαννίρη πρόεδρος της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ».

Ο κύριος Κορνιλάκης πέραν του σχολιασμού της συλλεκτικής έκδοσης των επιστολών του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδος προχώρησε στην παρουσίαση μιας ιστορικής αναδρομής συνδέοντας τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο τελευταίο Βυζαντινό αυτοκράτορα με τον Ιωάννη Καποδίστρια πρώτο μεταβυζαντινό ηγέτη.
Με γλαφυρό και ενθουσιώδη λόγο αναφέρθηκε στον βίο και στην πολιτική δράση του Καποδίστρια καθώς και στις πολιτικές ισορροπίες και τη γενικότερη ατμόσφαιρα των πρώτων χρόνων της Απελευθέρωσης, προσφέροντας στο ενθουσιασμένο κοινό ένα επιμορφωτικό απόγευμα.