Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις

Συνέδριο Λογοθεραπευτών

«Προκλήσεις για την ανάπτυξη της Γλώσσας, την κατάκτηση της Γραφής και της Ανάγνωσης, σε παιδιά με Αναπτυξιακές Δυσκολίες»

 Το Διήμερο   Επιστημονικό Συμπόσιο «Προκλήσεις για την ανάπτυξη της Γλώσσας, την κατάκτηση της Γραφής και της Ανάγνωσης, σε παιδιά με Αναπτυξιακές Δυσκολίες – LanguageandLiteracyChallengesinDiversePopulation 2015», διοργανώθηκε στις 26 – 27 Ιουνίου 2015, στο ξενοδοχείο HolidayINN στη Θεσσαλονίκη, υπό την Αιγίδα του παγκόσμιου οργανισμού IALP – IALP: InternationalAssociationofLogopedicsandPhoniatrics και την συνδιοργάνωση του Πανελλήνιου  Συλλόγου  Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών  – ΠΣΛ και του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών  Ελλάδος – ΣΕΛΛΕ.

Η συνάντηση της Child Language CommitteeIALP, στην χώρα μας στάθηκε αφορμή για να διεξαχθεί το διήμερο επιστημονικό  Συμπόσιο Λογοθεραπείας που στόχο είχε την προαγωγή της λογοπεδικής επιστήμης σε ελληνικό αλλά και διεθνές επίπεδο.

Η *IALPσυστήθηκε από διακεκριμένους επιστήμονες από όλο τον κόσμο με γνώση και προσφορά στον τομέα της λογοθεραπείας. Έχει όραμα  και αποστολή  τη διάχυση της γνώσης και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με διαταραχές της επικοινωνίας, του λόγου, της ομιλίας, της ακοής και της κατάποσης.

Οι βασικοί θεματικοί άξονες του Συμποσίου εστίαζαν σε σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα για την πρόληψη, την αξιολόγηση και τη θεραπευτική παρέμβαση της ομιλίας του λόγου και της επικοινωνίας του παιδιού. 

Η πρώτη μέρα του συνεδρίου ήταν αφιερωμένη σε διαδραστικά  εργαστήρια workshops ενώ την δεύτερη μέρα συγκεντρώθηκαν οι πιο πρόσφατες μελέτες και έρευνες, στην λογοθεραπευτική παρέμβαση και την αξιολόγηση.

 Το Συμπόσιο αποτέλεσε κοινό τόπο συνάντησης για επιστημονικές  διαλέξεις και εκπαιδευτικά  εργαστήρια από διακεκριμένα μέλη της Child Language Committee – της  IALP και των ειδικών, στηρίζοντας  τη λογοπεδική ως μια εξελισσόμενη επιστήμη  που χρήζει την έγκυρη και συνεχή ενημέρωση των ειδικών της σε πρόσφατα επιδημιολογικά , θεραπευτικά και ερευνητικά δεδομένα.