Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις

30 Χρόνια ΙΑΝΟΣ

Με ένα μεγάλο ανοιχτό πάρτι γιόρτασε ο ΙΑΝΟS τα 30 χρόνια από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής και λειτουργίας του επί της Αριστοτέλους 7, το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου στην Αποθήκη Γ” στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης. 

Από νωρίς το βράδυ άρχισαν να καταφθάνουν οι συγγραφείς της πόλης με πρώτο τον Ντίνο Χριστιανόπουλο ο οποίος με συγκίνηση και χαρά για την μακρόχρονη και δημιουργική φιλία του με τον Νίκο Καρατζά, δήλωσε πόσο πολύ σημαντική είναι η παρουσία του ΙΑΝΟΥ όλα αυτά τα χρόνια.

Πολλοί και σημαντικοί οι συγγραφείς που βρέθηκαν στη γιορτή του ΙΑΝΟΥ, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν εκδώσει τα βιβλία τους από τις εκδόσεις ΙΑΝΟS που χρόνια τώρα στηρίζουν τους Θεσσαλονικείς συγγραφείς.

Ανάμεσά τους, ο Γιώργος Σκαμπαρδώνης, ο Τάσος Αποστολίδης, ο Βλάσης Γωγούσης, ο Ισίδωρος Ζουργός, ο Περικλής Σφυρίδης, η Ρούλα Αλαβέρα, ο ζωγράφος Θανάσης Μπακογιώργος,  ο εικαστικός Γιάννης Βούρος, ο δικηγόρος Δημήτρης Γαρούφας, ο Σπύρος Κουζινόπουλος, η Μαρία Δελιβάνη-Νεγρεπόντη, η οινολόγος και συγγραφέας Μαρία Νέτσικα, η Βασιλική Νευροκοπλή, η Έλενα Αρτζανίδου, ο Στάθης Κοψαχείλης, ο Βασίλης Μόσχης,  ο Δημήτρης Νάσκος, ο Γιώργος Λυσαρίδης, η Βασιλική Νευροκοπλή, η Νόρα Προκοπίου, η Μαρία Ράπτη, η Σωτηρία Σταυρακοπούλου, η Άννυ Στεφανίδου, ο Κωνσταντίνος Χορομίδης και πολλοί άλλοι.

Με την παρουσία τους όμως τίμησαν τον ΙΑΝΟ για τη συμβολή του στον πολιτισμό και τη Θεσσαλονίκη, οι βουλευτές κ.κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και Σταύρος Καλαφάτης, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης  κ. Βούλα Πατουλίδου, ο αντιδήμαρχος Κινητοποίησης της Κοινωνίας των Πολιτών Νεολαίας και Αθλητισμού δήμου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος  Ζέρβας, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Έλλη Χρυσίδου, ο Πρόεδρος της ΔΕΘ κ. Τάσος Τζήκας, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Καρατάσιος, ο πρόεδρος ΣΒΒΕ κ. Κυριάκος Λουφάκης κ.α.

Στη γιορτή όμως βρέθηκαν και ο Διογένης Δασκάλου, ο Φίλιππος Γράψας, ο Γιάννης Σερβετάς, ο Χρήστος Κιούσης και πλήθος του επιχειρηματικού κόσμου της Θεσσαλονίκης.

Στην ολιγόλεπτη ομιλία του, ο Πρόεδρος του ΙΑΝΟΥ κ. Νίκος Καρατζάς, αφού ευχαρίστησε όλους του παρευρισκομένους, τους συνεργάτες, τους φίλους, τους συγγραφείς και καλλιτέχνες και όλους τους ανθρώπους του ΙΑΝΟΥ, που τόσα χρόνια βαδίζουν μαζί, τόνισε ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν έχει καταφέρει ακόμα να υλοποιήσει από το 1984 που γεννήθηκε ο IANOS. Υπάρχουν όμως και πολλά όμορφα πράγματα που έγιναν και ούτε καν τα είχε φανταστεί.