Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις

ABSOLUT – Transform Today στο Monroe Entertainment Group

Η Absolut γιόρτασε τη δημιουργική έκφραση της νέας γενιάς καλλιτεχνών με ένα ανατρεπτικό διήμερο event στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

Στα πλαίσια της καμπάνιας “Transform Today”, η ABSOLUT πραγματοποίησε το πρώτο ABSOLUTTransform Today event στη Θεσσαλονίκη, στις 1 και 2 Οκτωβρίου 2014, στο Monroe Entertainment Group. Το event ήταν μία μοναδική art-in-party εμπειρία, που μεταμόρφωσε δημιουργικά το Monroe σε ένα καμβά καλλιτεχνικής έκφρασης, μεταδίδοντας το μήνυμα της καμπάνιας της ABSOLUTTransformToday”: μια πρόσκληση σε όλους μας να ξεφύγουμε από τα κατεστημένα, να ορίσουμε οι ίδιοι το μέλλον μας και να ανακαλύψουμε τις κρυμμένες πτυχές του εαυτού μας.

Η ABSOLUT συνεργάστηκε και για τη μεταμόρφωση του Monroeμε το γνωστό εικαστικό καλλιτέχνη Αλέξανδρο Βασμουλάκη, που στις 2 Οκτωβρίου μετέτρεψε επί σκηνής, στον υπαίθριο χώρο του σημείου, ένα μαύρο καμβά σε ένα μοναδικό έργο τέχνης. Ξεκινώντας από μια μαύρη επιφάνεια, ο καλλιτέχνης αφαίρεσε σταδιακά τμήματα της επιφάνειας, έτσι ώστε να αποκαλύψει μετά από μια ώρα έναν ολόκληρο κρυμμένο κόσμο, όπου μορφές ανθρώπων, ζώων και φυτών συγχέονταν – μια πρόκληση για διαφορετικές αναγνώσεις πάνω σε γνωστά, καθημερινά σύμβολα.

Ταυτόχρονα, ο ίδιος είχε εγκαταστήσει  εντυπωσιακά installations, φτιαγμένα από εκατοντάδες λευκά μπαλόνια που περιμάζεψε από τα σκουπίδια μιας βιοτεχνίας μπαλονιών, κλειστής λόγω της κρίσης, και δεκάδες μέτρα από ελαστικό, ημιδιάφανο, ύφασμα, που προορίζονταν να γίνουν καλσόν. Έτσι, δημιουργήθηκαν υπερμεγέθη, αέρινα γλυπτά, που σε συνδυασμό με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό ενίσχυσαν ακόμα περισσότερο την εμπειρία της μεταμόρφωσης. Την ίδια στιγμή, τόσο στις 1 όσο και στις 2 Οκτωβρίου, , για 7 ταλαντούχους, ανερχόμενους καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης εξέθεσαν τα έργα τους μέσα στο χώρο του Monroe. Οι Αλέξης Αδαμίδης, Σωτηρία Ζορμπά, Δημήτρης Καρλαφτόπουλος, Χάρης Πάλλας, Γιώργος Παπακαρμέζης, Γιώργος Τζινούδης και Νικόλαος Τσικούρας, υπό την επίβλεψη του Αλέξανδρου Βασμουλάκη, μετέτρεψαν την κύρια είσοδο του Monroe σε μια ιδιαίτερη έκθεση τέχνης.

Όλοι οι καλεσμένοι είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν μοναδικά Absolutcocktails, φτιαγμένα από τους bartenders του Monroeαλλά και από κορυφαίους bartenders, από τα πιο γνωστά καταστήματα νύχτας της Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα, όλοι οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τη δική τους δημιουργικότητα σε ένα ολόκληρο χώρο, που είχε τη μορφή λευκού καμβά, και πάνω στον οποίο ο καθένας μπορούσε να εκφραστεί με διάφορα υλικά. Το κοινό της Θεσσαλονίκης ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό στην προτροπήThefutureisyourstocreate, χρησιμοποιώντας τα υλικά με εκφραστικούς και εντελώς απρόβλεπτους τρόπους.