Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις

First Lego League, Greece

Με επιτυχία μεγαλύτερη από την αναμενόμενη ολοκληρώθηκε ο πρώτος διαγωνισμός ρομποτικής FLL ή αλλιώς  First ® Lego ® League που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη από το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Eduact – Δράση για την Εκπαίδευση».
Περισσότερα από 4.500 άτομα επισκέφθηκαν το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS στις 8 & 9 Μαρτίου 2014, όπου περίπου 400 παιδιά ηλικίας 9 έως 16 ετών ήρθαν από διάφορα σημεία της Ελλάδας και έλαβαν μέρος με εξαιρετικές επιδόσεις.
Ηταν ένα μάθημα συνεργασίας, ομαδικής δουλειάς, ευγενικής άμιλλας, ευστροφίας και καινοτομίας, αφού τα παιδιά παρουσίασαν πραγματικά εντυπωσιακές ρομποτικές κατασκευές αλλά και καινοτόμες προτάσεις αντιμετώπισης των άγριων φυσικών φαινομένων, καθώς το θέμα του διαγωνισμού ήταν το Nature’s Fury (Η μανία της Φύσης). Τα αποτελέσματα και η ωριμότητα των παιδιών, εξέπληξαν τους διοργανωτές αλλά και τους κριτές που ήταν επιστήμονες και στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων και οι επίτιμοι πρόξενοι της Δανίας και Φινλανδίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην επιτυχία του διαγωνσιμού συνέβαλλαν οι περισσότεροι από τους 100 εθελοντές που εργάστηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα με κέφι και όραμα.Το εναρκτήριο πάρτι του διαγωνισμού ( Kick Off Event ) διοργανώθηκε στο Mediterranean Cosmos πριν δύο μήνες.
Το FLL είναι μια συνεργασία της FIRST®  (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO EDUCATION® και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως. Έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν και να αγαπήσουν την επιστήμη και την τεχνολογία με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο αποκτώντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους και πιστεύοντας στον εαυτό τους, διδάσκοντάς τους παράλληλα πολύτιμες δεξιότητες για τη ζωή.
Τη διοργάνωση στήριξαν και αγκάλιασαν όλοι οι σημαντικοί φορείς της πόλης καθώς και εταιρίες και οργανισμοί. Συγκεκριμένα,αποκλειστικός αρωγός της διοργάνωσης ήταν το Ίδρυμα Νεότητας της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Ενώ σημαντική ήταν η συμβολή των υποστηρικτών και χορηγών όπως ο Οργανισμός «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014″, το Κέντρο Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας Α.Ε, η ΔΕΘ HELEXPO, οι εταιρίες Ελληνικά Πετρέλαια, Olympia Electronics, Kleemann ,MLS,τα ΙΕΚ ΑΚΜΗ οι σπουδαστές των οποίων προσέφεραν σημαντικές υπηρεσίες και εθελοντική εργασία σε όλα τα στάδια του διαγωνισμού, η Εταιρία Μεσιτών Ασφαλίσεων Inter Brokers, το studio 8 Photography και η φωτογράφος Έφη Παναγούλα, η Chiquita, η Nestle, η Εψα, η Εταιρία Σουρωτή, η Εταιρία THE P&M Printing Fashion, η Εταιρία Print Xpress, η Εταιρία Keridis Works.
Όλα τα στάδια της διοργάνωσης στήριξαν με την αιγίδα τους, το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου και ο Περιφερειακός Συνδέσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας.
Επίσης η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης κάλυψε το Διαγωνισμό σε Πρώτες Βοήθειες, ενώ χορηγοί επικοινωνίας ήταν οι :

TV100, FM100, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, SUNSHINE 107.7, ΧΡΩΜΑ FM 105.8, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, EPILOGES.GR, TO ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΚΑΝΑΛΙ LIVEMEDIA.GR, E-CHARITY